1. Recomandările medicilor pediatri:
„Îmbrăcăţi copilul aşa cum sunteţi voi, părinţii, îmbrăcaţi ! Puneţi-i hăinuţe subţiri, deschise la culoare, confectionate din materiale naturale, ideal ar fi bumbac pentru că acesta absoarbe transpiraţia şi previne iritaţiile şi arsura solară. Nu-i puneţi căciuliţă în casă. Nici şosetuţe. În cărucior acoperiţi-i capul bebeluşului cu o pălăriuţă, o bandană din bumbac sau o căciulita croşetata, subţire. Căruciorul trebuie să fie acoperit cu o copertină sau umbreluţă. Materialul acestora ar trebui să fie subţire, deschis la culoare, aerisit. Sau cel mai simplu, ieşiţi cu el doar până la ora 10 şi după amiaza după ora 17, pentru că pielea copiilor nu dispune de un filtru eficient împotriva radiaţiilor ultraviolete, ei fac arsuri solare mult mai uşor, pierd mai repede apa şi electroliţii din organism, iar simptomele insolaţiilor sunt mult mai puternice: febră mare, vărsături, guriţa uscată, ochi ce par „înfundaţi în orbite”.
În zilele toride este recomandat să îi faceţi una – două băiţe călduţe (cu 2 – 3 grade mai rece decât baia normală) pentru a-l răcori şi a-i menţine pielea curată, hidratată şi sănătoasă.
Evitaţi „băile de soare”! Vitamina D se formează în piele sub acţiunea soarelui, însă în zilele noastre toţi bebeluşii primesc Vitamina D oral pentru a preveni apariţia rahitismului. Nu este nevoie sa îl expuneti fără rost sub actiunea directa a razelor solare, nici măcar in zilele innorate deoarece razele ultraviolete pot avea nivel ridicat chiar şi în aceste zile.”Hidrataţi bine copilul! Alimentaţi-l corespunzător anotimpului !
În mod normal bebeluşii alăptaţi la sân îşi primesc din laptele matern raţia de apă necesară. În zilele de caniculă e bine să suplimentăm cu apă plată sau ceaiuri neîndulcite.
Alimentaţia copilului mai mare trebuie să conţină alimente uşoare: multe legume şi fructe. Evitaţi alimentele greu de digerat precum carnea, ficatul, ouăle, untul, ciocolata sau prăjiturile cu frişcă.
Acest material publicistic este proprietatea HappyMed.tv și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol