Fără hormoni de creştere, doar cu alimentaţie naturală, furaje şi porumb, un pui de raţă luat în luna august 2020 de la AGROLAND a ajuns la 1,5 kg, crescută în free-range.
La preţul de 5 lei bucata, plus 30 gr zilnice de hrană (1,8 kg în 60 de zile), la un cost total de 2 lei, un gospodar poate avea HRANĂ naturală dacă se îngrijeşte de orătanie.
Cu 7 lei plus legume ( 5 lei) poţi să hrăneşti o familie întreagă.
Reţeta azeră
După ce se taie raţa, se ia propria grăsime şi se topeşte într-un vas pe aragaz. Peste bucăţile de carne se presară sare şi cimbru. Se lasă bolul acoperit, timp în care pregătim legumele.
Avem nevoie de:
- 2 cepe tăiate julien
 - 4 morcovi, tăiaţi rondele
 - 4 cartofi mari
 - 300 de grame de fasole verde
 - un gogoşar, tăiat felii
 - o lămâie stoarsă
 - o rădăcină de ghimbir rasă
 
Uleiul provenit din grăsimea raţei se pune într-un vas care se potriveşte cuptorului. Peste acesta se aşează feliile de carne şi legumele pregătite ca în fotografie.
Cuptorul trebuie să fie încins la 180 grade Celsius
Raţa fiind fragedă, nu necesită mai mult de 1/2 de oră de stat la cuptor, la o temperatură de 180 de grade. E bine ca vasul să fie acoperit cu staniol sau cu capac.
citeşte şi: HORIA CARDOŞ, Agroland: “Criza îţi oferă cele mai bune soluţii pentru o creştere economică solidă”
În cazul în care dorim carnea crocantă înainte de terminarea jumătăţii de oră de stat în cuptor, scoatem staniolul şi capacul şi suntem atenţi să nu ardă prea tare.
Carnea de raţă, crescută în gospodărie, conform specialiştilor asigură grăsimile sănătoase necesare organismului (HDL, LDL), mai ales în perioada de iarnă.
Nu uitaţi lămâia! Se poate opta şi pentru vin, dar asta nu mai e din bucătăria azeră.
Citeşte şi: Cum să reduci grăsimile din ficat?
Acest material publicistic este proprietatea HappyMed.tv și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol













